Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Raoul Wallenberg" by Bengt Jangfeldt ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Raoul Wallenberg

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Raoul Wallenberg
  • Author : Bengt Jangfeldt
  • Release Date : January 14, 2012
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 12943 KB

Description

Den 4 augusti 2012 var det 100 Är sedan Raoul Wallenberg föddes

I Raoul Wallenberg. En biografi berĂ€ttar Bengt Jangfeldt ingĂ„ende historien om Raoul Wallenbergs liv. Om uppvĂ€xten utan far, studierna, Ă„ren utomlands, utanförskapet i slĂ€kten, tiden i Budapest, arresteringen och försvinnandet i Sovjetunionen. Det Ă€r berĂ€ttelsen om en ung man som vĂ€xer upp i en privilegierad miljö och inom en familjedynasti med högt stĂ€llda förvĂ€ntningar – en familjedynasti som inte vill acceptera honom. Om en mĂ„ttligt framgĂ„ngsrik affĂ€rsman som i andra vĂ€rldskrigets slutskede av UD och amerikanska regeringen skickas pĂ„ ett livsfarligt uppdrag till Budapest, dĂ€r hans initiativförmĂ„ga och organisationstalang gör att 10 000 judar rĂ€ddas undan deportation och död.

Med stöd i tidigare outnyttjat kÀllmaterial klarlÀgger Bengt Jangfeldt omstÀndigheterna kring Wallenbergs arrestering och bakgrunden till sovjetledningens beslut att hÀkta och bortföra den svenske diplomaten.

Raoul Wallenberg. En biografi Ă€r inte Ă€nnu en bok om ”fallet Wallenberg” utan just en biografi. HĂ€r skildras för första gĂ„ngen ocksĂ„ hans barndom och uppvĂ€xt och det komplicerade spelet kring hans stĂ€llning inom Wallenbergdynastin pĂ„ 1930-talet. Denna stundom skakande skildring Ă€r ett resultat av efterforskningar i Wallenbergarkivet, som Bengt Jangfeldt Ă€r den förste att fĂ„ tillgĂ„ng till.

Boken Ă€r rikt illustrerad, till stor del med aldrig tidigare publicerade bilder. Raoul Wallenberg. En biografi har Ă€ven utkommit pĂ„ engelska, med titeln The Hero of Budapest: The Triumph and Tragedy of Raoul Wallenberg (IB Tauris 2014).


PDF Books Download "Raoul Wallenberg" Online ePub Kindle